VOEDINGSADVIES

Op deze pagina geeft Elly Verhoeven enkele tips i.v.m. sport en en voeding. Indien je hierover zelf een vraag hebt stuur die dan gerust door en Elly zal er zo spoedig mogelijk een antwoord op geven.


Download
Download deze gratis tip!
Recept-energiereep.pdf
Adobe Acrobat document 875.4 KB

MAAK JE EIGEN ENERGIEREEP!

‘GOUD IN JE HAND’


BEREIDINGSTIJD:

  • 20 minuten om de koek te maken
  • 
1 uur diepvriestijd voor de repen gesneden kunnen worden

Ingrediënten


(voor 16 repen)

 

- 20 g sesamzaad


- 50 g amandelen (fijngesneden)


- 20 g pompoenpitten


- 20 g zonnebloempitten


- 75 g gemalen kokos


- 50 g abrikoos (gedroogd en in  

   kleine 
reepjes)


- 20 g tarwezemelen


- 20 g quinoavlokken


- 30 g havermout


- 20 g lijnzaad (gebroken)


- 50 g rozijnen


- 25 g dadels (gedroogd en in kleine reepjes)


- 55 g vijgen (gedroogd en in kleine reepjes)

- 30 g walnoten (gebroken)


- 160 g honingcrème


Voedingswaarde

(voor 1 reep van 40 g)

 

- Energie: 163 kcal


- Eiwit: 3 g


- Vet: 7 g


- Koolhydraten: 19 g


- Voedingsvezels: 3 g
- 49% koolhydraten (trage en snelle) 


- 42% vet (gezonde vetten)

- 
9% eiwit (plantaardige)


Bereidingswijze

 

- Bak het sesamzaad in een droge wok lichtbruin

  en laat dit apart afkoelen

 


- Bak in dezelfde wok de amandelen, pompoenpitten

  en zonnebloempitten

 

- Voeg daarbij de gemalen kokos en bak door

  tot de kokos licht gaat bruneren

 

- Giet dit in een beslagkom

 


- Neem een plastic (vleeswaren)bakje en leg een stukje  

  huishoudfolie op de bodem met overslaande flappen

 

- Strooi het afgekoelde sesamzaad op de folie op de bodem

 

- Verdeel de stukjes abrikoos daaroverheen

 

- Meng alle ingrediënten in de beslagkom van de amandelen en 

  pitten met elkaar met uitzondering van de honing

 

- Schep de honingcrème erbij als alles gemengd is

 

- Roer en schep met een pollepel rustig de honingcrème

  door de massa. Doe dit totdat je voelt dat de honing eigenlijk

  overal door zit

 

- Schep de massa uit de beslagkom op de stukjes abrikoos

  en sesamzaad

 

- Sluit de bovenkant met de folieflappen en druk de massa goed

  aan met je (schone) vingertoppen boven op het plastic. Maak er  

  een compacte koek van

 


- Zet de bak een uur in de vriezer

 

- Leg de koek op een snijplank en snij er met een scherp mes

  16 energierepen uit van circa 40 g per stuk

 

- Nu de energierepen gesneden zijn, kunnen ze terug de diepvries

  in. Op deze manier heb je altijd verse repen in huis. In de koelkast

  zijn ze ook lang houdbaar, omdat het allemaal ‘droge’ ingrediënten

  zijn

 

ELLY VERHOEVEN

Diëtiste - Specialiste Sportdiëtiek

 

Opleidingen:

- Brussel & Antwerpen
- Topsportschool Papendael

  te Arhnem
- 15 jaar ervaring

 

Diabetes-educator voeding bij overgewicht en voeding bij voedselintoleranties

 

Recreatieve triatlete

 

Contact: 0476 30 88 59

elly.verhoeven@telenet.be

www.ellyverhoeven.be