VOEDINGSADVIES
Op deze pagina geeft Elly Verhoeven enkele tips i.v.m. sport en en voeding. Indien je hierover zelf een vraag hebt stuur die dan gerust door en Elly zal er zo spoedig mogelijk een antwoord op geven.
MAAK JE EIGEN ENERGIEREEP!
‘GOUD IN JE HAND’
BEREIDINGSTIJD:
Ingrediënten
(voor 16 repen)
- 20 g sesamzaad
- 50 g amandelen (fijngesneden)
- 20 g pompoenpitten
- 20 g zonnebloempitten
- 75 g gemalen kokos
- 50 g abrikoos (gedroogd en in
kleine reepjes)
- 20 g tarwezemelen
- 20 g quinoavlokken
- 30 g havermout
- 20 g lijnzaad (gebroken)
- 50 g rozijnen
- 25 g dadels (gedroogd en in kleine reepjes)
- 55 g vijgen (gedroogd en in kleine reepjes)
- 30 g walnoten (gebroken)
- 160 g honingcrème
Voedingswaarde
(voor 1 reep van 40 g)
- Energie: 163 kcal
- Eiwit: 3 g
- Vet: 7 g
- Koolhydraten: 19 g
- Voedingsvezels: 3 g
- 49% koolhydraten (trage en snelle)
- 42% vet (gezonde vetten)
- 9% eiwit (plantaardige)
Bereidingswijze
- Bak het sesamzaad in een droge wok lichtbruin
en laat dit apart afkoelen
- Bak in dezelfde wok de amandelen, pompoenpitten
en zonnebloempitten
- Voeg daarbij de gemalen kokos en bak door
tot de kokos licht gaat bruneren
- Giet dit in een beslagkom
- Neem een plastic (vleeswaren)bakje en leg een stukje
huishoudfolie op de bodem met overslaande flappen
- Strooi het afgekoelde sesamzaad op de folie op de bodem
- Verdeel de stukjes abrikoos daaroverheen
- Meng alle ingrediënten in de beslagkom van de amandelen en
pitten met elkaar met uitzondering van de honing
- Schep de honingcrème erbij als alles gemengd is
- Roer en schep met een pollepel rustig de honingcrème
door de massa. Doe dit totdat je voelt dat de honing eigenlijk
overal door zit
- Schep de massa uit de beslagkom op de stukjes abrikoos
en sesamzaad
- Sluit de bovenkant met de folieflappen en druk de massa goed
aan met je (schone) vingertoppen boven op het plastic. Maak er
een compacte koek van
- Zet de bak een uur in de vriezer
- Leg de koek op een snijplank en snij er met een scherp mes
16 energierepen uit van circa 40 g per stuk
- Nu de energierepen gesneden zijn, kunnen ze terug de diepvries
in. Op deze manier heb je altijd verse repen in huis. In de koelkast
zijn ze ook lang houdbaar, omdat het allemaal ‘droge’ ingrediënten
zijn
ELLY VERHOEVEN
Diëtiste - Specialiste Sportdiëtiek
Opleidingen:
- Brussel & Antwerpen
- Topsportschool Papendael
te Arhnem
- 15 jaar ervaring
Diabetes-educator voeding bij overgewicht en voeding bij voedselintoleranties
Recreatieve triatlete
Contact: 0476 30 88 59